Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بعد از گذشت چنین سال که از پذیره نویسی شرکت پدیده شاندیز با تبلیغات فراوان، بالاخره این نماد در روز 20 اردیبهشت سال جاری در تابلو نارنجی بازار پایه گشایش یافت.

این نماد در آن روز با قیمت 14 هزار تومانی کشف شد که سود خوبی نصیب افرادی کرد که در این سال ها منتظر بازگشایی پدیده شاندیز با عنوان گشان بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با بازگشایی این نماد در بورس مشکلات سهامداران این شرکت نیز شروع شد. از مشکلات ماه های ابتدایی این بازگشایی که بگذریم، این نماد در تاریخ 22 مهرماه برای برگزاری مجمع عمومی فوق العاده جهت تصویب افزایش سرمایه بسته شد.

افزایش سرمایه 185 درصدی گشان از محل سود انباشته در حالی به تصویب رسید که گروه شرکت‌های پدیده گشان با سرمایه ۵۲۱,۵۴۱ میلیون ریال و تعداد سهام قابل انتشار ۹۶۴,۰۰۰,۰۰۰ بوده است. بر اساس گزارش بارگذاری شده بر روی کدال، مبلغ افزایش سرمایه ۹۶۴,۰۰۰ میلیون ریال بود.

پس از بیش از 2 ماه بسته بودن گشان، این نماد در روز دهم آذرماه بازگشایی شده است. قیمت این سهم در هنگام بسته شدن 221.138 ریال بوده است. این سهم در هنگام بازگشایی 76.440 ریال قیمت گذاری شده است.

رتبه دوم گشان در منفی های بورس

از زمان بازگشایی این نماد، که حدود 84 روز می گذرد، این نماد در رتبه دوم تعداد روزهای منفی قرار داشته است. یعنی در 57 روزی که این نماد در بازار سرمایه باز بوده است، 55 روز منفی بوده است و تنها دو روز این سهم در رنج مثبت معامله شده است.

برخی کارشناسان می گویند: برای کاهش ارزش گشان، دلیل بنیادینی که مربوط به شرکت پدیده باشد، وجود ندارد و تنها دلیل ریزش قیمت این سهام، اصلاحات هیجانی بازار است.

این میزان کاهش با توجه به دامنه نوسان بین منفی 2 تا مثبت 2 که نمادهای تابلو نارنجی فرابورس در این دامنه نوسان می کنند، نشان می دهد تا روز گذشته قیمت نماد گشان به 37.539 ریال رسیده باشد. یعنی چیزی حدود 50 درصد کاهش در این روزهای بعد از افزایش سرمایه.

گشان بازارگردان دارد، یا ندارد!

اما نکته جالب توجه در مساله نماد گشان ان است که این نماد از تاریخ 25 آذرماه سال جاری دارای بازار گردان شده است. شرکت تامین سرمایه امید به صورت رسمی بازارگردان این سهم شده است. یکی از وظایف بازارگردان بالا بردن نقدشوندگی سهم است.

در 55 روزی که نماد گشان در منفی 2 معامله شده است، صف فروش این سهم بالای 2 میلیون سهام بوده است. یعنی بازارگردان این سهم در قفل شدگی این نماد در صف فروش هیچ حرکت مثبتی انجام نداده است و نقدشوندگی شرکت پدیده شاندیز به شدت پایین بوده است.

حال باید شرکت تامین سرمایه امید پاسخ دهد، در حالی که بازارگردانی گشان را پذیرفته است، چرا هیچ اقدام خاصی در خصوص خروج این سهم از صف فروش انجام نداده است. بسیاری از افرادی که نماد گشان را خریده اند، هر روز به امید فروش و ضرر کمتر به صف فروش می روند، اما هیچ تحرکی از سوی شرکت های حقوقی این نماد انجام نمی شود. به عبارت دیگر، سهامداران حقوقی گشان با رفتار‌های منفعل خود، سبب تشدید ریزش ارزش گشان شده‌ اند.

اما نکته جالب توجه این که بانک صادرات نیز به عنوان سهامدار عمده این شرکت هیچ حرکتی جهت مقابله با کاهش قیمت گشان انجام نمی دهد. این پرسش باز هم تکرار می شود که شرکت های حقوقی و بازارگردان گشان از کاهش قیمت آن سود و منفعتی کسب می کنند که نمی خواهند صف فروش این شرکت فرابورسی جمع شود. البته نحدودیت منابع بازارگردان‌ها را نیز نباید از یاد برد.

وقتی یک سهم در حال تشکیل صف فروش است، بازارگردان با خرید سهم فروشنده ‌ها، نقدشوندگی سهم را بالا می برد. هنگامی که برای آن سهم یک صف خرید در حال تشکیل است، بازارگردان این سهم‌ها را در قیمت تحت معامله به خریداران می ‌فروشد و دوباره از تشکیل صف خرید جلوگیری می‌کند. انتخاب بازارگردان در شرایط خاص که اعتماد بخشی از سهام ‌داران حقیقی به بازار بورس کاهش پیدا کرده و در نتیجه سرمایه‌ های فراوانی از آن خارج و به بازار‌های دیگر همچون دلار و طلا وارد شده است، گام مهمی برای جذب دوباره این افراد بوده است. اما در نماد گشان بازارگردان تنها یک اسم است و هیچ خرید و فروشی جهت بالا بردن نقدشوندگی سهم انجام نمی دهد. البته این شرکت هر روز حدود 300 هزار سهم را در مقابل صف 15 میلیونی خریداری می کند که تاثیری در صف فروش سهم ندارد.

شرکت توسعه پدیده (گشان) مالک ۵۱.۵۷ درصد شرکت ابنیه پدیده، ۸۰ درصد شرکت آریا دوام ‌ساز شرق، ۹۸.۹۹ درصد شرکت پشتیبانی سهام پدیده، ۸۰ درصد شرکت تجارت الکترونیک پدیده کیش و چند شرکت دیگر است.

در سامانه فارس من نیز مخاطبان خبرگزاری فارس با عناوین مختلف مانند «سهام پدیده شاندیز تعیین تکلیف شود»، «دلیل قفل بودن سهم پدیده شاندیز چیست؟»، «مشکل سهامداران پدیده شاندیز را پیگیری کنید»، «سهامداران پدیده شاندیز را دریابید» و «سهام گشان پدیده شاندیز را حمایت کنید» خواستار پیگیری مساله کاهش قیمت نماد گشان شده اند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار بورس پدیده شاندیز پدیده گشان فرابورس بازارگردان فارس من افزایش سرمایه پدیده شاندیز درصد شرکت نماد گشان صف فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۸۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا مهدی کرباسیان اظهار کرد: بنا بر اعلام برخی مشاوران املاک با پدیده‌ای جدید در بازار مسکن مواجه شده‌ایم. شایعه شده برخی فروشندگان آپارتمان از خریداران تقاضای دلار، ارز دیجیتال، طلا و غیره می‌کنند. به نظر من یکی از دلایل این موضوع ایجاد سامانه خودنویس است که باعث حذف واسطه شده است. به هر حال زمانی که واسطه، معامله را مدیریت می‌کند مبادلات مالی نیز مدیریت می‌شود اما وقتی خریدار و فروشنده از طریق سامانه خودنویس اقدام به معامله می‌کنند نظارتی وجود ندارد.

وی افزود: بازار خرید و فروش مسکن در رکود به سر می‌برد اما مراجعات مقداری نسبت به فروردین بهتر شده است؛ مراجعاتی که منتج به معامله نمی‌شود و اغلب برای اطلاع از وضعیت اجاره صورت می‌گیرد. هر سال همین‌طور است، معمولا در اردیبهشت و خرداد که تغییرات اقتصادی خود را تا حدودی نشان می‌دهد متقاضیان برای پرس‌وجو می‌آیند. نقل و انتقالات بازار اجاره هم در اردیبهشت و خرداد افزایش می‌یابد.

کرباسیان بیان کرد: قیمت‌های پیشنهادی آپارتمان در تهران نسبت به اسفند حدود ۱۰ درصد تغییر کرده اما به دلیل نبود مشتری، این نرخ‌ها هنوز به قطعیت نرسیده است. یکی از دلایل این کسادی، نوسانات بازار ارز است. کاهش قیمت دلار از محدوده ۶۹ هزار تومان به حدود ۶۱ هزار تومان بازار ملک را به نوعی کساد کرد؛ زیرا معتقدم بازار مسکن، دلاریزه شده و بالا و پایین رفتن قیمت دلار باعث می شود مردم برای خرید و فروش دست نگه دارند.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به تاثیر سامانه خودنویس بر کم‌رونق شدن معاملات مسکن گفت: مسئولان وزارت راه و شهرسازی دائما روی تبلیغات این سامانه مانور می‌دهند و به مردم می گویند بیایید قرارداد خود را مجانی ثبت کنید. در واقع رسما به حذف دفاتر مشاور املاک ورود کرده‌اند و اشتغال جامعه در حال سرکوب شدن است. در هر بازاری، اقتصاد را واسطه می‌چرخاند. جهش تولید نیاز به مشتری دارد. این مشتری از طریق واسطه‌ها می‌آید. موضوع واسطه برای بازار مسکن به عنوان یک بازار پیشرو در اقتصاد، اهمیت مضاعف دارد.

وی اظهار کرد: با ایجاد سامانه خودنویس، اکثر مشاوران املاک به سمت ابطال جواز رفته‌اند. این مساله تبعات منفی برای بازار مسکن و اشتغال کشور دارد. با توجه به پیشران بودن بخش مسکن نیز تبعات منفی برای اقتصاد کلان خواهد داشت که در آینده خود را نشان می‌دهد.

کرباسیان خاطرنشان کرد: برخی افراد می‌گویند دلالان ملک عامل گرانی مسکن هستند. سوال بنده این است آیا افزایش هزینه ساخت نیز به خاطر عملکرد مشاوران املاک است؟ حدود سه سال قبل هزینه ساخت هر متر مربع نهضت ملی مسکن را ۲.۵ میلیون تومان اعلام کردند. در حال حاضر به گفته مسئولان این رقم به ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان رسیده است.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک تهران، نوسانات قیمت مصالح ساختمانی را در قیمت مسکن موثر دانست و گفت: وقتی قیمت مصالح ساختمانی، هزینه صدور پروانه، نظام مهندسی و دستمزد کارگر، حمل و نقل و غیره تغییر می‌کند نباید انتظار داشته باشیم قیمت مسکن تغییر نکند. حتی ممکن است در تابستان با نوساناتی در بازار مسکن مواجه شویم.

وی در خصوص پیش‌بینی بازار مسکن در ماههای پیش رو گفت: دولت اقدام خوبی را در خصوص تامین مصالح ساختمانی در طرح نهضت ملی مسکن آغاز کرده که اگر بتواند از طریق این برنامه قیمت ساخت را کنترل کند ممکن است نوسانات بازار مسکن در تابستان که فصل جابه‌جایی است نیز محدود شود.

کد خبر 849142 برچسب‌ها قیمت مسکن و زمین خبر مهم مسکن - وام مسکن مسکن اجاره مسکن - آپارتمان‌ نشینی

دیگر خبرها

  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • «پدیده کنکور ۱۴۰۲» و پدرش جان باختند
  • بارش باران و وزش باد شدید در راه استان فارس
  • مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!
  • حضور سه ورزشکار و یک مربی از چهارمحال و بختیاری در ترکیب تیم ملی جوجیتسو
  • ادعای علیرضا بیگی از مخالفت احمدی نژاد با گشت ارشاد
  • پرداخت ۱۵ هزار میلیارد ریال به حساب خرید برق شرکـت‌های توزیع
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • اعطای بورس به رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری ۱۴۰۳ برای تحصیل دردانشگاه تربت حیدریه